Här samlar vi texter som är framtagna för att ge en inblick i en specifik fråga. Allt eftersom sidan fylls på kommer vi att dela upp materialet i olika kategorier som bakgrundsartiklar, intervjuer och debatt. Vår ambition är att alla som är intresserade av vår verksamhet ska kunna fördjupa sig i de frågor som ofta tas upp i samband med att utbildningssystemet diskuteras. Har du förslag på ämnen du vill veta mer om, maila gärna till info@academedia.se.

En del av samhällsutvecklingen. Det svenska familjeföretaget Mellby Gård är huvudägare i AcadeMedia, här intervjuas Mellby Gårds VD, Johan Andersson.

Fakta. Sådant många frågar efter, samlat på en sida. Här ser du hur många barn, elever och vuxenstuderande som finns på våra enheter, samt hur många enheter vi har. Här hittar du även länkar till våra delårsrapporter.

Fokus på investeringar i verksamheten. En intervju med AcadeMedias CFO Katarina Wilson om hur företagets vinst används och om utdelning till ägarna.

Skolpengen – så funkar den. Vad ingår i skolpengen och varför har vi just detta system?

Det fria skolvalet driver inte segregationen. Ett ofta använt argument mot det fria skolvalet är att familjers möjlighet att välja skola är en drivande faktor för den ökande segregationen. Forskarna Peter Hedström, professor i analytisk sociologi vid Linköpings universitet och Selcan Mutgan, doktorand i analytisk sociologi vid Linköpings universitet skriver på SvD Debatt att segregationen snarare beror på bostadsmarknaden än det fria skolvalet.

Innehållsansvarig

Uppdaterad